Aftrap van Community Champions Sparta Rotterdam

Op 16 maart is in de perskamer van het Sparta Stadion het nieuwe project Community Champions Sparta Rotterdam van start gegaan.

Dinsdagmiddag is in de perskamer van het Sparta Stadion het nieuwe project Community Champions Sparta Rotterdam van start gegaan. Houssin Bezzai, werkzaam bij de KNVB als Programmamanager Racisme en Discriminatie, opende het project met een workshop over doelen stellen, intrinsieke motivatie en netwerken.

Het maatschappelijk diensttijd project Community Champions richt zich op jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud. In groepsverband volgen zij een zestien weken durend traject in het stadion, waarbij ze zich gemiddeld vijf uur per week (buiten schooltijd) vrijwillig inzetten. Binnen deze weken gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van talenten door middel van workshops en stage-momenten bij diverse werkgevers. Deze vaardigheden brengen zij in praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, evenementen voor jong en oud of deelname aan de jongerenraad. Dinsdagmiddag was dus de allereerste bijeenkomst in de perskamer van het Sparta Stadion, waarna zij vervolgens werden rondgeleid door het stadion door Michael Marinus, maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam.

Naast de maatschappelijke impact die de jongeren maken wordt de inzet beloond met een erkent MDT-certificaat, dat mooi op het CV staat. Daarnaast sparen zij door middel van het Community Champions puntensysteem voor mooie producten als trainingspakken, wedstrijdkaarten, tegoedbonnen en merchandise. Ook op sportief gebied gaan zij “de strijd” met elkaar aan door middel van een lokale en landelijke voetbalcompetitie met de andere Community Champion Clubs: Excelsior Rotterdam, Feyenoord, De Graafschap, Vitesse, FC Emmen, RKC Waalwijk en FC Twente. Al deze onderdelen leiden tot topprestaties: in het leven van de jongeren, voor de wijk en de samenleving!

Bekijk hieronder enkele foto’s van de eerste dag van het nieuwe project Community Champions Sparta Rotterdam:

Meer nieuws

Groen spelen op het Taandersplein

20 maart 2022
Op vrijdag 1 april is het Taandersplein in Spangen, waaraan de Mariaschool ligt, na twee maanden verbouwen, feestelijk geopend....

Aftrap van Community Champions Sparta Rotterdam

20 maart 2022
Op 16 maart is in de perskamer van het Sparta Stadion het nieuwe project Community Champions Sparta Rotterdam van start...