Groen spelen op het Taandersplein

Op vrijdag 1 april is het Taandersplein in Spangen, waaraan de Mariaschool ligt, na twee maanden verbouwen, feestelijk geopend.

Samen met de Gemeente Rotterdam en WMO Radar maakten kinderen en omwonenden er een mooi feest van. De kinderen gingen helemaal los op de Reuzenduizendpoot, een bijzonder klimobject van natuurlijke materialen.

Het Taandersplein is bedoeld voor alle mensen uit de wijk. Het plein is avontuurlijk en lekker groen ingericht, nodigt uit tot actief spelen en vooral veel klimmen en klauteren. Omdat de Mariaschool veel gebruik maakt van dit plein tijdens de pauzes, mochten de leerlingen meedenken over de ideale indeling. Hun ideeën zijn vertaald in een maquette en meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. 

Het plein heeft een uitdagend speelgedeelte met een Reuzenduizendpoot, boomstammetjes waarop de kinderen kunnen uitblazen en er is een vernieuwd voetbalveld met kunstgras. Een gedeelte van het plein is geschikt gemaakt om grote hoeveelheden regenwater op te slaan, zodat de huizen minder wateroverlast hebben als het heel hard regent. 

Meer nieuws

Groen spelen op het Taandersplein

30 mei 2022
Op vrijdag 1 april is het Taandersplein in Spangen, waaraan de Mariaschool ligt, na twee maanden verbouwen, feestelijk geopend....

Aftrap van Community Champions Sparta Rotterdam

30 mei 2022
Op 16 maart is in de perskamer van het Sparta Stadion het nieuwe project Community Champions Sparta Rotterdam van start...